Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder staan de antwoorden op de meest voorkomende vragen. Antwoord niet gevonden? Mail naar cycle@hartstichting.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inschrijven

Hoe schrijf ik mij in voor CYCLE Copenhagen?
Inschrijven kan via de rode 'inschrijven' knop op de homepage. Je inschrijving is compleet na betaling van het inschrijfgeld. Mocht het inschrijven niet lukken, neem dan contact met ons op. Na inschrijven kan je beginnen met het sponsorwerven. Klik op onderstaande knop om je nu direct in te schrijven.

Inschrijven
Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?
Je kunt je teamnaam, teamfoto, teammotivatie of de naam van een teamlid na inschrijving nog wijzigen. Je kunt inloggen op de website, klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu. Mocht je iets niet kunnen wijzigen, dan is de kans groot dat het team van CYCLE dit wel kan. Neem gerust contact op via cycle@hartstichting.nl
Is inschrijving mogelijk als mijn team nog niet compleet is?
Je fietst CYCLE Copenhagen individueel of in een team. Je kunt je inschrijven als het team nog niet compleet is. Een teamgenoot kan zich later bij jouw team aansluiten. Ook kan een team na individuele inschrijving nog aangemaakt worden. Alles is mogelijk!
Worden de donaties die ik al heb ontvangen op mijn actiepagina teruggestort als ik mij uitschrijf?
Nee, deze donaties worden niet teruggestort (en je krijgt ook je inschrijfgeld niet terug).
Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Dit is afhankelijk van het aantal inschrijvingen, er mogen maximaal 50 deelnemers mee. Wanneer er nog plek beschikbaar is mag je nog mee doen. Wel is het van belang dat je het minimale sponsorbedrag hebt opgehaald voordat je echt mee mag.
Ik wil mij inschrijven voor 2024 is dat al mogelijk?
Nee, dit is helaas (nog) niet mogelijk. Wil je op de hoogte worden gehouden? Laat dan hier je gegevens achter.
Houd mij op de hoogte voor 2024

Sponsoring

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van CYCLE Copenhagen naar toe?
De opbrengst van CYCLE Copenhagen gaat naar de Hartstichting. Iedereen een gezond hart. Dat is de droom. De Hartstichting gebruikt het geld voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van preventie en zorg. Ook helpen zij Nederlanders hun hart te kennen en goed voor hun hart te zorgen. Lees meer op www.hartstichting.nl/dit-doet-de-hartstichting.
Wat als ik het sponsorbedrag niet bij elkaar krijg?
Wacht niet te lang met het starten van je sponsorwerving. Als je in de maand voor de fietstocht nog niet ver genoeg bent met sponsorwerving, nemen we contact met je op. Natuurlijk kunnen we je ook altijd voorzien van advies. Je hebt echter alleen recht op een startbewijs als je het minimum van 750 euro op je teller hebt staan. Uiteraard is er niks op tegen om zelf een bijdrage te doen.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Giften aan goede doelen (met ANBI-status) zijn aftrekbaar voor de aangifte van de inkomsten- en vennootschapsbelasting. De Hartstichting heeft een ANBI status dus de giften zijn aftrekbaar. Klik hier voor meer informatie.
Waarom betaalt een sponsor €1,20 transactiekosten bij een sponsoring?
Het donatiesysteem op de website kost geld. Het is de keuze van de organisatie om transactiekosten door te berekenen. Deze kosten staan los van de sponsoring. Zo blijft de sponsorteller kloppen en dat is wel zo duidelijk.

Voorbereiding

Wat moet ik meenemen tijdens CYCLE Copenhagen?
Je ontvangt tijdig een checklist met daarop alle benodigdheden.
Hoe kan ik trainen voor CYCLE Copenhagen?
Special voor CYCLE heeft JOIN een unieke en eenmalige aanbieding op een halfjaarlijks JOIN Cycling abonnement. JOIN Cycling is de #1 app voor je slimme, flexibele en persoonlijke trainingsschema’s. Op deze manier voorzie je jezelf van een uitmuntende conditie en sta je goed voorbereid aan de start van deze sportieve uitdaging. Volg gewoon het stap-voor-stap plan en start met beter worden.

JOIN is een trainingsapp voor wielrenners op iOS (Apple) en Android (Google). JOIN geeft jouw op basis van je doel en beschikbare tijd het meest ideale trainingsschema. Sla je een keer een training over of doe je wat anders dan is dat geen probleem. JOIN is flexibel dankzij haar unieke machine learning algoritme dat zich aanpast aan wat je doet. Zo train je gericht en efficiënt en haal je maximaal rendement om goed voorbereid aan de start te staan van deze unieke toertocht. Koppel JOIN aan Strava en/of Garmin of Wahoo/TrainingPeaks en doe de training waar en wanneer je maar wilt.

Hoe goed moet ik getraind zijn?
Het is belangrijk dat je van te voren traint. Wij adviseren met een goede basisconditie om drie maanden van te voren te beginnen met trainen. Het doen op karakter is voor weinigen echt weggelegd.  Aan CYCLE doen deelnemers mee met verschillende ervaringen. Tijdens de tocht zoek je mensen op die op jouw niveau fietsen. Zorg ervoor dat je van te voren al eerder meerdere langere fietstochten hebt gedaan en probeer ook eens dat je meerdere dagen achter elkaar fietst. Bouw het in kleine stapjes op en luister goed naar je lichaam.

Ieder lichaam is anders en iedereen zijn ervaring is anders. Belangrijk is dat je het serieus neemt, traint, goede voeding neemt maar ook regelmatig goed je rust pakt.

Als jij je aanmeldt krijg je een korting op de JOIN CYCLE app, waar je kunt trainen op jouw manier om zo uiteindelijk te finishen in Kopenhagen!

Onderweg

Is de tocht volledig verzorgd?
Wat regelen wij voor jullie?
- 4 hotelovernachtingen (laatste nacht in Kopenhagen)
- Uniek wielershirt
- Dagelijks ontbijt & lunch
- Fietstransport terug naar Nederland
- Dagelijks vervoer van je bagage
- Mecaniciens en medische ondersteuning
- Bubbels bij de finish
- Een prachtige medaille

De terugreis voor deelnemers zelf zit niet in het inschrijfgeld. Je kan wel bij inschrijving (of later via je dashboard) een busticket kopen zodat je op maandagmorgen met de bus naar Nederland vertrekt. Samen met je fiets word je dan afgezet bij de startlocatie of bij het Hartstichting kantoor.

Wil je op eigen gelegenheid terug, kijk dan op de site van de NS. Hier zijn ook mogelijkheden om makkelijk je fiets mee te nemen, zodat je deze niet later hoeft op te halen.

Daarnaast raden we je aan een annulerings/reisverzekering af te sluiten voor onderweg.
Is het mogelijk alleen in het hotel te overnachten?
De prijs is berekend voor een kamer met 2/3 personen. Mocht je graag alleen willen slapen dan kan je dit aangeven bij je aanmelding. Wij zullen met de hotels contact opnemen om te kijken of dit mogelijk is en wat de meerprijs hier van is.
Is er een dagelijkse briefing?
Elke ochtend worden bijzonderheden, het weer en de route van de dag besproken.
Is CYCLE Copenhagen een wedstrijd?
Nee.  CYCLE Copenhagen is een recreatieve toer- en sponsortocht. Er wordt geen klassement bijgehouden.
Is er sportmedische ondersteuning aanwezig?
Bij noodgevallen of advies kun je terecht bij het medische team. Zij zijn aanwezig op het parcours, bij de foodpoints en bij het hotel.

Voor het medische team is het belangrijk dat zij van tevoren op de hoogte zijn van wie ze voor zich hebben. Als je meegaat als deelnemer vul je daarom de medische info lijst in. Deze wordt vooraf met je gedeeld.
Is het mogelijk om alleen in het hotel te overnachten?
De prijs is berekend voor een kamer met twee personen. Mocht je graag alleen willen slapen dan kan je dit aangeven bij je aanmelding. Wij zullen met de hotels contact opnemen om te kijken of dit mogelijk is en wat de meerprijs hier van is.
Zijn de hotels al bekend?
De hotels zijn al gereserveerd. Mocht je deelnemen vraag dan deze op via cycle@hartstichting.nl en dan sturen wij deze jou toe.
Hoe ziet de route eruit?
De route wordt beschikbaar op de CYCLE App - zoek in de app store op: CYCLE Hartstichting, deze app is al beschikbaar.
Vanaf deze app is het mogelijk om livetracking te volgen voor de thuisblijvers.

De exacte route wordt twee weken van te voren gedeeld aan de deelnemers. Om te trainen kan je gebruik maken van de JOIN App, in samenwerking met JOIN hebben wij een speciale actie voor de deelnemer, deze actie ontvang je na aanmelding.
Is CYCLE Copenhagen een wedstrijd?
Nee. CYCLE Copenhagen is een recreatieve toer- en sponsortocht. Er wordt geen klassement bijgehouden.

Finish

Kan ik na afloop Kopenhagen nog in?
Ja! Na aankomst heb je tijd om alleen of in groepjes de stad in te gaan. Duik een gezellig cafeetje in of ga bij een van de vele leuke zaakjes iets eten. Maandagochtend is de laatste briefing, waarna je op eigen initiatief, afhankelijk van je terugreis, de trein in stapt of de stad verder kan ontdekken.
Is het mogelijk om mijn reis met een paar dagen te verlengen?
Iedereen boekt in principe zijn eigen terugreis. Het is dus aan jou hoe lang je in Kopenhagen blijft. Let op: bij het arrangement zit 1 overnachting in Kopenhagen! Regel zelf een slaapplek als je langer wil blijven.
Is het mogelijk in een ander hotel te verblijven?
Ja, dit moet je dan zelf regelen. Echter geven wij de voorkeur om met de groep de tocht af te sluiten in hetzelfde hotel en geven hierom geen geld terug van het hotel wanneer je zelf je overnachting regelt.
Hoe zit het met het vervoer van mijn fiets terug naar Nederland?
De begeleidende bussen vervoeren de fietsen en de bagage. Je kan je fiets weer ophalen bij de startlocatie van het evenement. Het vervoer van de fietsen is geheel op eigen risico. De Hartstichting is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan de fiets.

De terugreis voor deelnemers zelf zit niet in het inschrijfgeld. Je kan wel bij inschrijving (of later via je dashboard) een busticket kopen zodat je op maandag 4 september met de bus naar Nederland vertrekt. Samen met je fiets word je dan afgezet bij de startlocatie in Groningen.

Mocht je niet mee zijn gegaan met de bus dan kan je je fiets ook later op halen bij het Hartstichting kantoor in Den Haag. Alleen de fietsen worden hier naar toe gebracht (dit zit in begrepen bij je inschrijfgeld), het is dus niet mogelijk om met het personen- vervoer naar Den Haag te gaan.

Wil je op eigen gelegenheid terug, kijk dan op de site van de NS. Hier zijn ook mogelijkheden om makkelijk je fiets mee te nemen, zodat je deze niet later hoeft op te halen.

Algemeen

Kan ik individueel meedoen of moet ik meedoen als team?
Je schrijft je altijd in als individu en je hebt verantwoordelijkheid voor je eigen sponsorgeld. Het is natuurlijk mogelijk om de sponsoring en het fietsen met een team op te pakken. Hierbij geldt dat het sponsorbedrag van het team hoger of gelijk moet zijn aan 600 euro p.p.
Ik woon in het buitenland. Kan ik ook meedoen aan CYCLE Copenhagen?
Ja, dat is zeker mogelijk. Neem contact op met de organisatie als je hier meer informatie over wil: cycle@hartstichting.nl
Is er een maximaal aantal deelnemers?
Ja wij hanteren een maximaal van 50 deelnemers per editie. Zo houden we een leuke selecte groep, kunnen wij veiligheid garanderen en kan iedereen in hetzelfde hotel slapen.
Kan ik meedoen met mijn E-bike?
CYCLE is voor iedereen toegankelijk, dus meedoen met een E-bike is mogelijk. Deelnemers op een E-bike zijn wel zelf verantwoordelijk voor het meenemen van voldoende accu's en andere materialen die mogelijk snel kapot kunnen gaan. Heb je specifieke vragen over het deelnemen met een E-bike? Neem dan contact op met cycle@hartstichting.nl.